TZOLKIN 28.11.2016 12 ETZNAB kin 38

28.11.2016 16:28

Etznab - Zrcadlo. Schopnost rozhodovat se, pravdomluvnost, odvaha, schopnost udělat rozhodující řez, jasnost, spirituální bojovník, meč pravdy, moudrosti a očištění, schopnost odrazu, reflexe, disonance.

Úcta je pro Maye jednou z nejdůležitějších hodnot. Z pohledu úcty je všechno pozitivní zplnomocnění Lásky, důvěry, sebeúcty, sebedůvěry, abychom některé vyjmenovali. Ale z pohledu úcty musí vládnout pravda. Takže buďte k sobě upřímní. Říkejte, jak to opravdu je. Pouze tak převezmete plnou zodpovědnost za své činy, rozhodnutí, minulost, přítomnost i budoucnost. Jedině tak můžete vyjádřit skálopevnou úctu, kterou si vaše duše zaslouží a následně velet všemu, co se ve vašem životě děje.

Trecena MANIK vás obdaruje silou uzdravení a ukáže vám, jak tuto sílu v sobě odhalit. DVANÁCTÝ den vám připomíná, že pokud chcete identifikovat a odstranit mentální bloky, musíte se podívat na své vlastní odrazy v druhých lidech. Na konci Vlny se zaměřte ještě jednou na minulé události. Podrobně prozkoumejte pocity a zjistíte, co nového vám vnesla do života Vlna MANIK.

ETZNAB DÁVÁ SCHOPNOST ROZLIŠIT EMOCE OD FAKTŮ
DNES JE DOBRÝ DEN PRO SEBEREFLEXI A RETROSPEKCI

Glyf představuje Vědomí duality, vysoký třpyt ostří nože a zrcadlový odraz vlevo, vpravo, nahoře, dole. Symbolem je kámen obsidián, který Mayové využívali k výrobě ostří nožů i zrcadel. Když jste si vědomi Vědomí duality, můžete si vybrat podmínky, můžete si vždy vybrat cestu. ETZNAB je spojován s obrazem duchovního bojovníka, který stojí za silou pravdy, volí vždy morální a etickou cestu.

Nativní ETZNAB mohou být často v rozporu – věci jsou černé nebo bílé, dobré nebo špatné? Jsou vynikající léčitelé, terapeuti, lékaři, pokud ve svém životě využívají Světelný Vzorec a umění rozhodovat se.

Udělejte si dnes čas na odpočinek, sebereflexi a sebepozorování. V tento den je dobré vyrovnat všechny spory. Skvělý den pro vše, co souvisí s uzdravením, skoncovat s disharmonií na všech úrovních – v rodině, komunitě. Naučte se být upřímní, pokud jde o peníze, sex.

***

Jsem Etznab, zrcadlový sál. Vyhledáte mě, jakmile jste připraveni čelit svým vnitřním Stínům. Každý z vás má k řešení mnoho problémů, které jsou pohřbeny hluboko uvnitř. Je čas vynést je všechny na povrch a začít zkoumat. Jakmile jsou Stíny osvětleny, nemají nad vámi žádnou moc.

Mnozí stále žijete v iluzi, že druzí jsou na vině za výsledky ve vašem životě. Mnozí stále žijete v iluzi „měl bych, mohl bych, kdybych“, které vás drží od prožívání vašich snů. Žádáme vás abyste převzali plnou zodpovědnost za všechny kódy přesvědčení, kterých se v současné době držíte. Ano, mnohé vás dovedly k důvěryhodným přesvědčením věřit těmto pravdám, ale nyní je čas podívat se blíž na ty, které vám nepomáhají.

Kde začít? Věnujte pozornost chvílím, kdy jsou vaše tlačítka stlačena, což vám způsobuje, že cítíte vztek, nebo frustraci. Podívejte se na jakékoliv zdravotní problémy, které vás trápí. Pokaždé, když vás něco vyvede z rovnováhy, nebo obviňujete za něco druhé, můžete si být jisti, že operujete chováním vycházející z vašich negativních kódů přesvědčení. Můžete mít i pocity spravedlivého hněvu – volba je na vás. Nicméně je třeba si uvědomit, že jakmile takto reagujete na něco nebo někoho, vždy reagujete ze stavu nezralosti.

Před tím, než se začnete rozčilovat nad nějakými slovy, zvažte chování Mistrů. Když jsou napadeni, nebo pranýřováni, neohání se ani neobhajují. Když jsou zesměšňováni nebo ponižováni, nehájí své jednání. Opravdoví Mistři jsou ti, kteří vždy udržují rovnováhu, protože prostě pochopili, že dělají to nejlepší, co v tu chvíli mohou. Mistry neovlivní, když je někdo uráží. Oni velmi dobře vědí, že jsou perfektní, stejně jako jejich žalobci. Když Mistrovi podáte citrón, udělá si prostě limonádu a bude vděčný za výživnou potravinu.

Je mnoho lidí, kteří udržují rovnováhu při každém sporu. To jsou ty věci, které je činí svatými. Tito lidé dávají bez příčiny neúnavně čas, energii a peníze věcem, kterým věří, nebo je to pro ně akt laskavosti.

Jak se můžete zapojit do jejich řad a žít více vyvážený život? Tím, že začnete vyklízet nepořádek, který jste nashromáždili od narození. Začněte tím, že si budete všímat, kdy jste neklidní a kdy vás věci, nebo lidé vyvádějí z rovnováhy. Dříve jsme o tom mluvili, jak se negativní myšlenky slepují k sobě a vytváří v těle onemocnění. Takže by bylo moudré věnovat se nemocem, které vás postihují.

Jak najít příčinu vašeho ne-klidu a ne-moci? Najděte si prostor, kde nebudete rušeni, utište svou mysl. Mějte odvahu podívat se na to, co vás v současné době rozčiluje. Pokud jste se s někým pohádali, buďte co nejvíce objektivní a podívejte se na vaše slova a jednání, které situaci zhoršilo. Vraťte se zpět jak jen můžete ve vztahu s touto osobou a najděte nevyřešené problémy, které jste ignorovali a které se rozrostly.

Někdy je dobré takové vztahy zcela opustit zejména, pokud je ohrožena vaše bezpečnost. Nedoporučujeme vám zachránit vztah s člověkem, který má ve své historii fyzické, psychické nebo mentální zneužívání. Tyto vztahy by měly být řešeny na profesionální úrovni, nikoliv na duchovní.

Když se podíváte důkladně na většinu problémů s lidmi, často je tam obvykle něco, co bylo nepochopeno, nebo řečeno a začalo počátečním nepochopením. Mnoho vztahů může být obnoveno, pokud obě strany přijmou zodpovědnost za svoji část, omluví se navzájem s plným úmyslem nechat minulost minulostí a přestaví vztah. To platí pro všechny zúčastněné strany.

Dokonce i když budete mít někdy rozhovor s někým kdo je naštvaný, je v zájmu vašeho zdraví a nejlepší pro vaše dobro, když jste z tohoto místa schopní propustit všechny negativní emoce. Zkuste vyměnit negativní emoce za pozitivní a budete nakonec cítit přijetí a vděčnost za tyto zkušenosti.

V tomto světě jsou vaše interakce s ostatními to, co vám umožňuje získat zkušenost lidství.

Zamyslete se nad tím. Co kdyby na Zemi nebyli žádní lidé? Jak byste mohli zažít odpuštění, sdílení nebo jakékoliv zkušenosti? Svět by byl osamělým místem. Pokud budeme předpokládat, že člověk je na Zemi pro to, aby zažil dar štědrosti a sdílel ho s druhými navzájem, je pak těžké rozšířit mysl a uznat tento svět také jako místo, kde je možné zažít i negativní stranu?

O co víc člověk vyroste, pokud prošel ohněm alkoholismu nebo hladem? Neomlouváme nic, co je nepříjemné. Snažíme se vám vysvětlit, co je svět polarity. Byl navržen se základními pravidly umožňujícími poznat lidem svobodnou vůli. Mnohé z vašich voleb nejsou pro vaše nejvyšší dobro i když je vám dovoleno zvolit si, jestli chcete reagovat z pozice nejvyššího dobra.

Když budete reagovat na slova a chování druhých tak, že jste mimo svůj klid, budete mít možnost uvidět, co vás uvnitř rozrušuje. Z tohoto místa poznání si můžete zvolit, jak budete reagovat v dalších situacích. S praxí a časem si můžete vybrat změnu kódů přesvědčení. To je růst.

S růstem přichází schopnost pomáhat druhým. Mnohokrát nejlepší učitel je ten, kdo byl tam, kde jste nyní vy. Největší porozumění přichází od těch, kteří prošli ohněm. Jakmile si každý z vás bude vybírat kódy přesvědčení, které jsou zarovnány s vaším nejvyšším dobrem, budete připraveni pomáhat těm, kteří se potýkají s podobnými problémy. Být dobrým stevardem znamená pomáhat svým bližním. Mnoho náboženství hovoří o karmě – chovejte se k ostatním tak, jak chcete, aby se oni chovali k vám. Jakmile vás bude co nejvíc uplatňovat tyto principy, bude vaše společnost odrážet vaše vnitřní Já. Chcete-li žít v utopické společnosti, o které sníte, bude to vyžadovat úsilí každého z vás.

V současnosti žijete ve světě oddělenosti. Je zde mnoho rozsudků ohledně věcí jako je rasa, pohlaví, vyznání, což vytváří vysoké zdi a udržuje vlky venku. Přesto každou odsuzující myšlenku a drsné slovo kterým odháníte vlky pryč, používáte i proti ostatním. Buďte veselí a podívejte se na sebe novýma očima. Hledejte dobré v druhých. Zastavte zbytečné srovnávání, tím jen prohlubujete větší oddělení. Jděte každý den do svého středu a hledejte způsoby, jak změnit zvyky odsuzování a hodnocení. Nejprve musíte objevit svou vnitřní krásu, abyste ji mohli vidět v druhých.

Dávejte pozor na slova a své pocity. Uvědomte si jak často je to, co říkáte o druhých, odraz vaší vnitřní slabosti. Možná chcete zůstat v pohodě s druhými, nebo nechcete rozhoupat loď ze strachu, zesměšňování či být hozeni přes palubu. Pokud tomu tak je, hledejte uvnitř sebe důvody, proč z tak nízkého místa udržujete přátelství s lidmi, kteří vás strhávají dolů? Upřímně doufáme, že si najdete čas, půjdete do svého středu a najdete vše, co vám způsobuje neklid. Doporučujeme vám být objektivní a najít způsob, jak posílit svůj postoj, abyste mohli žít opravdu šťastný život.

Podívat se na své Stíny - to není snadný úkol. Chápeme to. Víme také, že schovávat se v hradu s vodním příkopem plným aligátorů, může být velmi smutné. Postavili jste zdi i vodní příkop. Můžete je strhnout, pokud necháte zářit Lásku z vašeho středu. Požádejte o radu Anděly, nebo ty, kteří překonali tyto překážky ve svém životě. Pomoc těch, kteří v takových situacích byli, může být pro vás velkou hodnotou.

Když se každý z vás naučí milovat a důvěřovat, vytváříte utopickou společnost. Každý z vás je jedinečný a má zvláštní schopnosti, které může sdílet. Najděte je, zdokonalujte je a sdílejte s těmi, kteří jsou připraveni přijmout vás takové, jací jste. Přejeme vám jen to nejlepší!

12. TÓN BILANCE - SÍLA VYŠŠÍ PRAVDY
Ve DVANÁCTCE je zakódována mystická pravda vyplývající z polarity. Prýští odtud síla vytrvalosti, podporující celé vaše rytmicky pulsující tělo. Žijeme ve světe polarity, kde všechno patří do jednoho velkého CELKU, uvědoměním si svých osobních vzorců. Polarita je hologram vytvořený překrytím dvou různých světů a různých realit. Síla DVANÁCTKY se snaží, abyste tuto pravdu objevili. Vědění je otázkou schopnosti vnímat. Hledejte, kde je pevnost tlaku, kde se chováte svobodně bez ohledu na komplikace a složitost omezení. Kdy se cítíte svobodní? Použijte póly polarity k poznání pravidel, které vás omezují. Jako člen Světelné Rodiny přivolejte mystickou moudrost, spojte oba póly a rozšiřte duchovní obzory svého života.

ROZŠIŘTE SVÉ MOŽNOSTI
VY DRŽÍTE TAJEMSTVÍ ROVNOVÁHY VESMÍRU

V Tónu DVANÁCTÉM dosáhne každá Vlna fáze zralosti. DVANÁCT znamená jasný vhled, čistotu obrazu, možnost vhledu do uložených částí. Rentgenový snímek DVANÁCTÉHO Tónu vám ukazuje, o co se v celé Vlně jednalo. A také, jak jste byli zapleteni karmickými vazbami. To odhaluje vyšší nadhled. Tón DVANÁCT preferuje VĚDĚNÍ A POZNÁNÍ. Všechny kalendářní dny s Tónem DVANÁCT přinášejí vysvětlení dříve nevysvětlitelných znaků, pocitů, obrazů, které se objevily v předchozích dnech Vlny. Ve DVANÁCTCE je také zahrnuta SÍLA SPOLUPRÁCE podporující mezilidské vztahy navázáním nových dialogů a ukončením sporů.

Copyright © 2016 www.mayskykalendar.blogspot.com.

Poradenství Katka Chaloupková

04.11.2018 12:47
• Pokud je váš partner, dítě nebo kamarád naštvaný, a chce s vámi sdílet své pocity, jen poslouchejte. Je 90% pravděpodobnost, že potřebuje jen pochopení a vaši emocionální podporu, nikoliv návrh na...

Kontakt

Katka Chaloupková Havlovického 106/6 Praha 774 247 822