Myšlenky

05.04.2023 17:51

Přemýšleli jste někdy nad svými myšlenkami? Co ve své hlavě živíte? Vlka nebo ovci? Hmotné věci, nebo duchovní ?

Jaké druhy myšlenek k vám přichází?

Pocity viny, závist, žárlivost, někdo má víc než já, proč to tak nemám já, on může a já ne, pocity nadřazenosti, pýcha, domýšlivost, jak to všechno zvládnu,přemítání o minuosti co jste mohli udělat a neudělali, nebo to či ono udělali špatně? atd mohla bych tu psát hodiny a hodiny a vyjmenovávat různé myšlenky.

Napadlo Vás někdy někoho, odkud se tyto myšlenku berou?kdo vám to v té hlavě stále mluví a nenechá vás odpočinout, takže spousta lidí díky tomuto myšlenkovému hnoji v noci nemůže usnout?

Všechny tyto myšlenky jsou od ega, které vám namlouvá tyto nesmysly. Jeden jediný klíč k osvobození a svobodě v sobě samém je začít denodenně sledovat tyto myšlenky a  být Pozorovatel.

Neztotožňovat se s nimi, tudíž nevytvářet myšlenkové příběhy, do kterých se tam zamotáte, že se vám zmaterializují, zhmotní a vy se pak divíte, jaké špatné věci se vám v životě dějí a svádíte to na karmu.

Přitom stačí tak málo a můžete se z tohoto rádoby karmického koloběhu velmi snadno dostat. Snadno v uvozovkách, jde hlavně o poctivou denodenní kontrolu svých myšlenek. 

Zkuste si to.....a o to blíž budete ke své vlastní svobodě....

 

—————

Zpět